Technische info
De boot is uit hout opgebouwd en voorzien van glasvezel versterkt polyester. De HotTug wordt uitgevoerd met een RVS houtkachel met een dubbelwandige RVS kachelpijp. Standaard wordt de HotTug aangedreven door een geïntegreerde elektrische motor (lekker stil).

Voor gebieden met lage bruggen is een ‘klappijp’ leverbaar. De HotTug kan dan onder bruggen door met een tussenruimte van 85 cm hoog. Kijk hier voor de prijzen.

maat L 380 x B 230 x H 110 cm
badwater 1800 liter / 38°C
motor MinnKota 2,4 KW
batterijen optie voor 2.5 uur en 8 uur varen.
levensduur batterijen 600 keer opladen
opwarmtijd badwater 8°C per uur naar 38 °C
 
  vol leeg
diepgang 90 cm 60 cm
snelheid 5 km/u 7 km/u
kruiphoogte 145 cm 185 cm
kruiphoogte met klappijp 85 cm 125 cm
Onderhoud
De polyester laag van de HotTug beschermt de boot tegen zout water. De boot is uitgerust met de Minn Kota RT 160 EM (dual), een motor special voor zout water. We adviseren om elk jaar een nieuwe ‘antifouling’ laag op de romp aan te brengen. Op deze manier vertraagt u de aangroei van verschillende organismen aan de romp, verbetert u de vaarprestatie en verlengt u het leven van de HotTug.
Transport


De HotTug weegt 750 kg en kan gemakkelijk worden opgetild aan de bolders. U kunt de HotTug met een trailer naar uw favoriete bestemming rijden. De HotTug kan geëxporteerd worden in een container of in een vrachtwagen. De HotTug is dan vastgebonden aan een speciaal gemaakte palet en ingeseald.